FOUNDATION OG VARMERE VÆR

TIPS: For en nydelig sommerhud er å få vokset eller "threadet" bort ansiktshår. Dette er noe vi alltid må gjøre i forkant av reklamefilmer eller shoots for foundationprodukter. Disse små hårene kan lett reflekteres i solen eller få huden din til å se porøs og skjollete ut. I Oslo er dette noe vår makeup artist Stephan Øien gjør (Estetique GlasMagasinet Tors og Fred), de fleste spa og velvære steder tilbyr en eller flere slike behandlinger, og kanskje en av de mest kjente er Fred Hamelten.

Når temperaturen stiger og solen skinner kjenner man fort at man må endre hudpleie og makeup. De aller fleste er opptatt av at man skal se usminket ut. Naturlig glød og naturlig makeup er blitt ekstremt trendy. Foundationen skal dekke, men ikke vises. Den skal yta bort rødheter og gi en jevn hudtone med utglattede linjer. Det stiller høye krav til de som lager produktene.

To av de produktene jeg liker veldig godt å bruke i sommerhalvåret er Light Touch Foundation og High Performance. Begge disse har de egenskapene som trengs for å få et perfekt resultat.

Light Touch er den perfekte foundation når du akkurat har fått litt farge og ønsker å gi huden din litt ekstra glød. Perfekt hverdagsfoundation tilpasset en tørr hudtype. Om du har linjer er dette en foundation som glatter ut linjer og får dype rynker til å virke mindre! Fargen i 50 Nude passer de aller fleste nordiske, mens 53 og opp kan passe til mørkere hudtyper. Den inneholder en beroligende og helende ingrediens, som er perfekt for sensitiv hud.

High Performance er en vinner for alle. Lett lysreflekterende konsistens som etterligner hudens egen lysrefleksjon. Den er en god fuktighetsgiver og har en med medium dekkevne som blendes perfekt med din egen hudtone. Du får den i 6 nøyanser, men «00 Diamond Beige» passer de aller fleste nordiske, er du mørk i huden eller er vandt til å få mye farge i sommermånedene burde man finne seg en nøyanse mørkere for sommeren.  Om du er ut etter en naturlig hverdagsfoundation som kan korrigere rødheter, jevne ut hudtone og likevel la huden din se helt naturlig ut, så er dette rett produkt for deg. Foundationen inneholder SPF 12 som er en perfekt hverdags beskyttelse.  Trenger du likevel noe lysere eller noe mørkere resultat, anbefaler jeg å blande den med den høyt pigmenterte Sheer-to-cover foundation som finnes i 10 nøyanser. Da får du lettheten til High Performance og noe av dekkevnen til Sheer – to – cover foundation.